Tråd: Vad har jag köpt

Sv: Vad har jag köpt

Senaste redigerad av Joones (2017-10-27 20:39:27)

Sv: Vad har jag köpt

Hej Joones.

Svårt att säga vad det är för modell eftersom man bara ser botten. Den ser lite fylligare ut i stävarna än en Trapper eller Clipper o de har för övrigt 3 kölar. Kan du ta någon bild från ovansidan också så man ser placeringen av sitsarna? Om du inte kan få in bilderna i forumet, funkar det bra med en länk till bilderna som du gjort nu.


Det kan säkert vara ett rätt val av kanot du gjort, ner med den i vattnet och prova hur den beter sig och hur den är trimmad med sitsarna. 
Är sitsarna helt felplacerade går de säkert att flytta på ett eller annat sätt. Om det bara är lite som behöver justeras brukar det gå genom att skjuta packningen framåt eller bakåt till den blir rätt trimmad.


Hoppas du får mycket glädje med din nya kanot.


Curt

Sv: Vad har jag köpt

jag vet inte om det syns på bilden, men "framväggen" lutar liksom bakåt på samma sätt som bakre väggen. På de kanoter jag paddlat har man kunnat sträcka fram benen men här blir vinkeln 90gradereller om det går att få in dem bakåt under sitsen. Jag tror inte mina knän stoppar för att paddla knästående.


Hur den är trimmad saknar jag nog erfarenhet att avgöra.


Fabrikatet är Sjömo och den kan vara tillverkad av ETW-produkter i Fellingsbro. Jag har inte kunnat hitta fabrikatet eller företaget när jag sökt på nätet, jag gissar att det inte tillverkats någon stor serie. Min förhoppning är att det kanske var en modell som var vanlig på 60 eller 70talet (eller när den kan vara från) och att den då tillverkats under andra namn av olika tillverkare.


Somförsta objekt duger den säkert. Får vi blodad tand kan vi ju leta vidare efter någon modell som passar oss bättre och sälja vidare objektet.

Sv: Vad har jag köpt

Misslyckat försök att lägga till bild, kan raderas av admin

Senaste redigerad av Joones (2017-11-10 20:44:39)

Sv: Vad har jag köpt

Misslyckat försök att lägga till bild, Kan raderas av admin,

Senaste redigerad av Joones (2017-11-10 20:43:53)

Sv: Vad har jag köpt

inget forum för ipad-användare  :)

Sv: Vad har jag köpt

En länk är visst en länk för mycket och bilder visas inte alls, blir bara en tom ruta. Jag ber om ursäkt för mina bristande IT-kunskaper. Här går jag bet  :)

Sv: Vad har jag köpt

Sv: Vad har jag köpt

Hej ! Vet du vad , det plastade mitt sätet har vid plastnings tillfället , har inte varit för ( stort ) därmed har får man en (krympning ) i plasten . Det är lätt att justera botten formen och få en skönare gång i vattnet . Ju längre kanot ju mera pråm får man . Den duger länge ............. Paddla lugnt .