Tråd: kanot turer

Hej alla paddel vänner!

Tänkte sätta er i lite arbete i vinter mörkret.
Efter besök på Kajak, förlåt, Kanotförbundets sida, letandes efter tur och färd beskrivningar, fann jag en svårnavigerad och intetsägande sida.Då kom jag på att själv är bäste dräng.
Vi är 161 till antalet som kan bidra med turbeskrivningar och bäst av allt,självupplevda och korrekta.Ponera att var och en bidrar med, säg 3 turer, det blir 383 turer.Det kallar jag info arkiv!Ni vet själva vilken info som är relevant men, sätt rubriken länsvis, tex. Östergötland + aktuell beskrivning.Då sorterar det sig själv och Kajak, förlåt, Kanotförbundet kan slänga sig i väggen.Misströsta inte, isen smällter förr el. senare, och låt tangentbordet glöda.
MVH Kalle

Sv: kanot turer

Östergötland: Rejmyre turen

Kortfatat beskriver man ture som en härlig vildmarks betonad rundtur där man startar och avslutar på samma plats.
Turen kan starta vid Rejmyre båthamnen och transport ca 3km grus-asfalt-grus väg till Östjuten eller vid Östjuten.Efter en kort, ca 50m,transport är man i Tvarsjöarnas kedja.Apropå Tvarsjöarna, paddla inte Norr om-till höger om ön i Mellantvaren, stenigt och grunt.
I skrivandets stund vet jag inte om bävern har jobbat övertid i Gäddån men det brukar lösa sig inför paddelsesongen.Bästa tid, enligt mig, är Maj-Juni, högvatten och inga mygg.Vid lågvatten upptag höger före bron.Transport ca 400m på skogsstig.I Regnaren, på en udde, finns vindskydd med eld och grill plats och plats för flera tält.Tyvärr har några tynglyftare-trögskallar vändt vindskyddet 180 grader.Upptag och transport ca 100m vid Övre Hävla till Vagnaren och sista upptag vid Hävla kvarn,ca 70m, därefter sjöpaddling till Rejmyre.
Det finns gott om tält och badplatser under hela turen.Ett litet tips i från mig, följ gärna NO stranden i Hunn, snoka i vikar och runt öar.
Hela streckan är ca 32 km fågelvägen.
Kartor: Terrängkartan 592 Katrineholm eller Utekartan ENO2 Tisnaren.
Möjligheten finns för andra sträckningar men då behöver man hjälp med logistiken.Kjell på Rejmyre Kanotbas hjälper till mot en överkomlig avgift.
God paddeltur!
Kalle

Sv: kanot turer

Västra Värmland – fyra turer

Länkar till ledbeskrivningar hos min favoritkanotuthyrare Sandvikengården i Brunskog, nära Arvika. Det går givetvis att följa lederna med egen kanot också (även om det ingår mer detaljerade färdbeskrivningar vid bokning). Jösse älv har jag paddlat tre gånger, med olika sällskap, och återvänder gärna till den igen (med egen kanot, men med transporthjälp från Sandvikengården).

1. Brunskog Rinnen, 35 km
http://www.sandvikengarden.se/index.php … 2128636578

2.Värmeln, 100 km
http://www.sandvikengarden.se/index.php … -513925061

3. Kölaälven, 95 km
http://www.sandvikengarden.se/index.php … 1659648985

4. Jösse älv, 100 km
http://www.sandvikengarden.se/index.php … -361007415